Печат

Балмис: Идват млади български ръгбисти с отличен дух

вкл. .

ragby balgaria harvatska u18 2022

Оптимизъм за задаващото се младо поколение ръгбисти, както и за нарастването на популярността на този спорт у нас, изрази селекционерът на националния отбор на България Ромен Балмис в специално интервю за "Сега", вижте повече на https://www.segabg.com/

Печат

Локомотив доминира в ръгби 5 за деца

вкл. .

ragby lokomotiv u10 u12 u14 2023

Отборите на Локомотив по ръгби 5 за деца до 10 г., до 12 г. и до 14 г., водени от треньора Мариян Пенов, се представиха отлично на провелия се в гр. Бургас, турнир по ръгби за деца!
Усилията им се увенчаха със следните успехи:
Деца до 10 г. - I място 
Деца до 12 г. - III място 
Деца до 14 г. - I място 
 
Юношеската формация на България до 18 пък се изправи срещу тази на Хърватия. В състава на националния ни отбор  участие взеха шестима представители на Ръгби клуб Локомотив. В отбора воден от Тихомир Симеонов бяха повикани
Георги Паризов, Деян Василев, Георги Стоилов, Симеон Цветанов, Андрей Топчиев и Амо Кехая.
Печат

С 5-ма от Локомотив България разгроми Турция на ръгби

вкл. .

ragby balgaria turtsia 2023

Националният отбор на България по ръгби започна с победа в група 3 от Конференция Европа - третото ниво на шампионата на Стария континент.

В края на месец октомври 2023 "Лъвовете" сразиха с 40:24 Турция пред около 5000 зрители на Националния стадион Васил Левски в София. Петима състезатели на РК ''ЛОКОМОТИВ" София получиха повиквателни за мача на националите. Костадин Дебренлиев, Цветан Рашев, Мариян Пенов, Денис Иванов и Джеймс Шерууд взеха участие в подготвителния лагер на националния отбор. За Джеймс Шерууд това бе за първи път. Следващият мач на представителния ни тим е на 20 април 2024 г. срещу Сърбия, като "трикольорите" отново ще са домакини. Селекцията на французина Ромен Балмис завършва участието си в групата с визита на лидера Молдова през май.

вижте повече за мача на https://btvsport.bg/

 

Печат

Ръгби клуб Локомотив 6-ти в Турция

вкл. .

istanbul 2023

Ръгби клуб Локомотив участва в международния турнир по плажно ръгби в Истанбул Турция. При участието на 14 отбора отбора на Локомотив завърши 6-ти като в четвъртфиналната фаза загуби с златно есе след 3:3 в редовното време. Турнира предложи ного силни мачове, победи и загуби, равностойни съперници, силни емоции, горещ пясък, море, бира, усмивки, умора, подкрепа от семейства и приятели.

Печат

ГАЛЕРИЯ: АЕК Атина - Локомотив - Балканска Супер Лига 2023

вкл. .

DSC 0187 copy

Вижте галерия от мача на Ръгби клуб ЛОКОМОТИВ с АЕК в град Атина от 08.07.2023 г. Срещата бе от елитната група пети кръг на Балканска Супер Лига 2023. Домакините измъкнаха трудна победа с  38 -32.
Развой на мача по минути

AEK   есета : Triantafyllou (16), Kalderis (35), Velissaris (38), Loukakis (52), Demertzis (56, 79), Koulaxenos (70).

добавки: Triantafyllou 5/7.

Lokomotive Sofia есета : Makera (4), Chanev (12, 76), Zarb (24, 80), Parizov (44).

добавки: Alexandrov 4/6.

Печат

Локомотив със сребро от шампионата по ръгби 7

вкл. .

ragbi 7 2023

Завърши държавното първенство по Ръгби 7 за 2023 за мъже. Отбора на Локомотив завърши на 2-ро място като загуби на финала от РК Балкански котки  За съжаление Локомотив не успя да покаже добрата игра от мачовете ни до финала. Главно действащо лице в финала бе съдията, който пресилено изгони с директен червен картон най-добрия състезател на железничарите Костадин Дебренлиев. В последвалата картоните ситуация, играчи на двата отбора се бутаха и разправяха, а играчи от резервната скамейка на Балкански котки влязоха на терена и напрежението ескалира, стигна се и до удари. Съдията от Габрово Венелин Иванов продължи мача без да вземе адекватно отношение по случилото се на терена.
Очакваме от Федерацията по Ръгби след случилото се, като получи докладите на съдията, дежурния делегат, както и директора на турнира да уведоми и запознае и РК "Локомотив" с тях.
Печат

22.04 13:00 Ръгби лига: Локомотив - Арсенал Тива (Черна гора)

вкл. .

ragbi liga lokomotiv arsenal

Започва новия сезон на Балканска Супер Лига по Ръгби. В първи мач за 2023 отбора ни посреща Арсенал Тива (Черна Гора). В групата ни са още отборите на Партизан, Цървена звезда, Раднички Ниш и АЕК Атина. Пълната програма за сезона очаквайте скоро.

Подобни публикации

Моля, изберете някоя от статиите.


ВИДЕО

Тежка загуба и скандална опасна неспортсменска контузия за Александър Любенов

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ